Coaching met honden

Coaching met honden

Coaching van mensen met de inzet van honden staat in het teken van leren door te doen. Lekker bezig zijn in plaats van praten. Honden nodigen uit tot het maken van contact en samen wat leuks doen. Bewegen met je lijf zorgt ook voor beweging in je brein. Bovendien kan een hond niet liegen. Daarom zijn het fantastische dieren om mee te coachen en van te leren. Door de hond leer je naar jezelf te kijken. Jezelf te ontdekken. En samen met één van mijn honden of je eigen hond werk je aan je doelen.

Positief

Een hond biedt positieve associaties. Het is leuk om met een hond bezig te zijn en er meer over te leren. Hierdoor heeft de inzet van een hond als co-trainer veel voordelen. Het is veel leuker om een traject te volgen wanneer daar ook de hond aanwezig is. De motivatie is groter. Honden scheppen door hun aanwezigheid een gevoel van emotionele veiligheid. Weerstand verdwijnt sneller door het contact met de hond. Honden accepteren je zonder te (ver)oordelen. Het maakt ze niet uit hoe je eruit ziet of wat je zegt. Een hond is vergevingsgezind en ongecompliceerd. Een hond geeft je feedback die je ziet en voelt in je lijf.

Maatwerk

Coaching met honden is maatwerk en de invulling is voor iedereen anders.
De basis is echter hetzelfde. Tijdens een intake gesprek help ik je om je doelstelling helder te krijgen en bekijken we welke vorm bij je past: losse sessies of een langer traject.
Coachen met honden kan individueel of in kleine groepjes. Het kan met één van mijn honden of met je eigen hond.

Positief effect

Het positieve effect van honden op mensen is ook wetenschappelijk aangetoond. Ze bieden troost, warmte en veiligheid. Ze zijn te vertrouwen. Het kijken naar een hond zorgt al voor verlaging van de bloeddruk en hartslag. Dit effect versterkt als je ook echt contact maakt met het dier, hem aanraakt en aait. Het is makkelijker om aan een hond te vertellen wat je dwarszit. Emoties laten zich sneller zien.

Coachen met honden is gebaseerd op ervaringsleren. Onderzoeken hoe je nu dingen doet en hoe het ook anders kan. Het begint bij oefenen met de hond en langzaam ga je wat je hebt geleerd ook toepassen binnen het gezin, je werk, op school, de sportvereniging enz.

Wil je meer informatie of heb je vragen? Stuur mij een mail: info@ernadekruyff.nl of bel mij op: 06-15942625. Meer gegevens staan op de contactpagina.

Responsive Menu
Add more content here...