Hersenwerk, Hondenspiegel

Erna met 2 van haar 4 coachhonden, Blitzz en Mazzel.

Mijn naam is Erna, geboren in 1968 in Delft en opgegroeid in het Westland. Al op jonge leeftijd leerde ik de Veluwe kennen en op mijn 21e verhuisde ik naar Gelderland.

Mijn passie is altijd het werken met mensen geweest. Eerst in horeca en detailhandel en later in de zorg als hulpverlener. Op mijn 32e ben ik Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) gaan studeren en na het eerste jaar ben ik overgestapt naar Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH). Deze studie heb ik in 2010 met een diploma afgerond.

Ik ben altijd een groot dierenliefhebber geweest en was als kind het typische paardenmeisje. Ook honden vind ik geweldig. De afgelopen 8 jaar ben ik geïnteresseerd geraakt in het het coachen en begeleiden van mensen met behulp van honden. Ik heb hiervoor bijscholingen gevolgd en ik vind dit het meest geweldige werk om te doen.
Coaching met honden is hieruit ontstaan.

Vanuit mijn opleiding en werkervaring in de zorg raakte ik geïnteresseerd in het werken met therapiedieren.
Ik heb ruim 14 jaar werkervaring in woonbegeleiding en semi-ambulante begeleiding. Ik ben hbo opgeleid Sociaal Pedagogisch Hulpverlener, Topdog coach en SpiegelTrainer.
Nu bied ik mijn diensten als zzp’er aan voor de begeleiding en ondersteuning van mensen in hun huiselijke situatie. Een prachtig vak.