Ervaringen van anderen

“Erna heeft bij ons thuis de zorg voor onze verstandelijk beperkte zoon met een stoornis in de autistische spectrum op zich genomen. Zij weet hem goed te begeleiden en heeft al haar aandacht voor hem. Wat voor ons vaak moeilijk is om in zijn leefwereld mee te gaan kan Erna heel goed. Zij gaat mee in zijn wereld maar weet ook door mee te gaan en hem langzaam om te buigen op een manier dat het lijkt alsof hij het zelf bedacht heeft. Op deze manier is zij in staat met haar geduld hem zover te krijgen dan hij de dingen gaat doen die hij in eerste instantie niet wilde.  Verder is Erna een open vrouw met een praktische hands-on mentaliteit. Zij heeft de gave om met autistische mensen op de juiste manier om te gaan en hen zodanig te bewegen dat ze met haar mee gaan. Ook licht huishoudelijk werk dat nodig voor het begeleiden van onze zoon is aan haar goed toevertrouwd.” Fam. Franssen. 10-10-2023.

“De coaching met honden van Erna is een openbaring die je niet mag missen. Erna heeft 4 geweldige honden die zij inzet om jou te helpen met waar je tegenaan loopt op dat moment, in mijn geval als ondernemer. Erna kent haar honden goed en weet precies welke hond het beste met jou resoneert. Zo komt het dat ik in de loop van de sessie steeds zelfverzekerder werd over hoe ik een klant mijn pad kan laten bewandelen, voor het beste en snelste resultaat. Hoe ik grenzen kan stellen zonder dat dit mij of de ander ongemakkelijk laat voelen. Het is fantastisch te zien en te ervaren hoe de honden mij dit spelenderwijs maar ook instinctief bijbrengen. Ze pikken je energie op en gaan letterlijk aan het werk. Erna stuurt jou bij en maakt je bewust van hoe je handelt in een bepaalde situatie, wijst je op je focus, je lichaamstaal. Een perfecte combi zijn jullie! Jullie hebben mij een hele mooie en constructieve ervaring bezorgd. Heel veel dank Erna en je roedel!”  Alexa Pluim | Web en Logo. 12-07-2017

“Erna, je roedel is echt te gek, ik had nooit verwacht dat jouw honden ook daadwerkelijk aan het ‘werk’ zouden gaan met mij. Jullie zijn een mooi team, vullen elkaar perfect aan. Ben er oprecht van ondersteboven”. 07-06-2017

“Lieve Erna,
Terugkijkend op onze fijne wandeling en vergezeld van je lieve hond Spip heb ik weer eens ervaren hoe heerlijk eenvoudig het leven ook kan zijn. Het contact met jou en Spip voelde als volstrekt natuurlijk en ik wil je bedanken”. 03-05-2017

J.
“Met zachte aanmoediging leidt Erna je naar innerlijke innerlijke vragen.
Als die er niet zijn ontstaat er een wonderlijk en tegelijk natuurlijk proces.
Erna is van nature iemand bij wie je je op je gemak voelt, bij wie je jezelf graag openstelt en die jou aanvoelt.
Dit impliceert als vanzelf dat zij bij de spiegeling kiest voor de hond die daarbij past.
In de positie van coach houdt Erna het overzicht, reflecteert en vertaalt deze waardevolle en rustgevende sessie.
Een aanrader voor wie openstaat voor een zuivere en professionele coaching”. 25-04-2017

Karin en Gusto
“Vandaag in het bos met Gusto de adviezen van Erna opgevolgd en uitgeprobeerd. Aan de buikriem Gusto (1 jaar) laten volgen is af en toe een hele kunst. Gegrond staan en lopen, focus hebben en vooral blijven ademhalen helpt. Hij werd duidelijk rustiger en zo waren we samen meer in contact. Het vraagt natuurlijk dat we blijven oefenen. Met de duidelijke en vooral geduldige aanwijzingen van Erna kunnen we goed verder! De merkbare verandering motiveert me om er mee verder te gaan”. 19-04-2017

Poezen-mens
Verwondering en blijdschap. “Ik ben gek op dieren, dus ook op honden. Maar in de omgang met honden voel ik me onhandig, soms een beetje bang. Een lieve aai, maar dat is genoeg. Stoeien of ravotten doe ik niet gauw. We hebben zelf geen hond(en).
Me wel eens afgevraagd of het werken met honden (of met een paard), me verder zou kunnen helpen.
Nu, in het spel met mijn coachinghond Mazzel (en Erna) ervaar ik in het DOEN hoe ik doe. Buiten op een mooie rustige plek gaan we aan het ‘werk’ en reageert Mazzel op een heel directe, lieve manier op mij.
Ik kom mezelf tegen, soms wist ik het allang,maar heb ik niet geweten hoe het anders te doen. Soms ook ben ik verrast van nieuwe inzichten, moet ik lachen om mezelf en om wat die malle lieve hond me laat zien.
Langzaamaan voel ik mijn kracht. Het WETEN wordt ERVAREN en DOEN, onder de kundige begeleiding van Erna.
Ik ben blij!
Erna en Mazzel, bedankt!”
K. 12-10-2015

Responsive Menu
Add more content here...